Hej alla underbara läsare !

Jag såg nyss även att jag inte bloggar längre så är det typ 50% som fortfarande läser min blogg... Joo jag har varit lite nere så har inte orkat blogga alls i typ en månad om inte mer... Men aja det viktigaste är att jag ska börja blogga igen. :D Skriver mer om Make up store lite senare. Just nu ligger jag i min säng och chattar med en skiit söt person. Ska snart ta mig en dusch och göra mig i ordning och sen röra mig t skolan. Faan vad jag längtar t dagens lunch, ni vet hur mycket jag älskar kebab, min kärlek till kebab kan ingen ta från mig assååå... hahaha okej överdriver lite men jag gillar verkligen kebab, skulle kunna äta varje dag ! Okej ingen bryr. Men hur mår ni sötnosar, jag har verkligen saknat er  och jag vet att ni har saknat mig med . :D Idag ska jag t stan och träffa en vän och sedan ska jag möta min lillebror och följa med han t frysören... Vad ska ni göra idag?!!! :D Någon som vill träffas lite senare, skriv t mig på fb... :D
 
 
Gammal bild....


På väg t Södersjukhuset... Sover på bussen och lyssnar på the voice. :)


Som kvinna har man rätt att själv fatta beslut om abort till och med graviditetsvecka 18.

Nu för tiden är det så vanligt att ungdomar blir gravida att det har blivit normalt. Vissa gör abort och vissa behåller... Jag tycker inte att det är något fel om ungdomar under 18 år gör abort, asså man är liksom inte ens myndig och bor fortfarande under sina föräldrars tak.. Vissa klarar inte ens av att ta hand om sig själva. Vissa vill ut och klubba och jag vet inte vad när man fyllt 18, men det är inte lika lätt när man har ett barn... Det sista en mamma vill göra är att adoptera bort sitt barn. Att behålla graviditet är inte heller så lätt om pappan inte finns där... Triiist. Sorry men jag rekommenderar verkligen att alla ungdomar som vet att den inte kan ta hand om ett barn att göra abort annars är det bara synd om barnet... Att göra abort innebär att man avbryter graviditet så ni behöver inte gå runt och oroa er att ni dödar en bebis.  Dock berordet  på vilken vecka du gör det. 
 
 
 
Sammanfattning (från googel)...
 

Hur går behandlingen till?

En abort kan göras på flera sätt. Det vanligaste är medicinsk abort.

Vid en medicinsk abort får man tabletter att ta via munnen och slidan. Metoden går att använda under hela den period då abort är tillåten. Men det är inte alla kliniker som använder medicinsk abort mellan graviditetsvecka nio och tolv. På dessa mottagningar görs istället en kirurgisk abort under dessa veckor.

Kirurgisk abort kan användas till graviditetsvecka tolv. Efter det att man fått tabletter, suger man ut graviditeten ur livmodern. Oftast görs detta under en kort narkos men ibland istället med lokalbedövning kring livmoderhalsen.

Efter vecka tolv görs abort med läkemedel i form av tabletter att ta via munnen och slidan. Detta sker på sjukhus.

Hur mår man efteråt?

De flesta som genomgår en abort mår bra och känner sig lättade efter behandlingen. En del kan däremot bli nedstämda. Kanske befinner man sig i en svår livssituation som ytterligare förvärras av den oönskade graviditeten eller så behöver man av olika skäl avbryta en önskad graviditet. Det är då viktigt att prata om det som man har varit med om. Genom vården kan man få träffa en psykolog eller kurator.


RSS 2.0